Εντοπισμός Νερού από τον ειδικό υδρολόγο Γιάννη  Χάλαρη
Η πολυετής μας από μεράκι ασχολία στον εντοπισμό νερού σε διάφορα βάθη, μετά από μεγάλο αγώνα και απόκτηση απίστευτων εμπειριών, τελικά μας επιτρέπει σήμερα με τόλμη να χαιρόμαστε αναφερόμενοι σε τέλεια αποτελέσματα. Αυτό βεβαία πρόεκυψε από επιμονές παρατηρήσεις που όσο και να αναζητήσαμε ανατρέχοντας στο παρελθόν στα διάφορα sites ποτέ δε διαφωτιστήκαμε σε αυτό τον σημαντικό τομέα. Για το σκοπό λοιπόν αυτό, επιστρατεύσαμε τα ευαίσθητα ραβδοσκοπικά μας όργανα με παράλληλη φυσικά χρήση μικρών μηχανοηλεκτρικων δοκιμαστικών γεωτρύπανων, δηλαδή , δεν αρκεστήκαμε στην απλή θεωρητική ερμηνεία, απλής ύπαρξης νερού σε κάποιο σημείο, αλλά το αποδείξαμε στην πράξη επανειλημμένα με τη βοήθεια των ευέλικτων αυτών γεωτρυπάνων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι κατα την πολύχρονη αναζήτηση μας, βρήκαμε και πολύ λίγο νερό σε σχέση με το πάντα επιδιωκόμενος μεγάλη ποσότητα που επιθυμούσαμε . Αυτό ήταν φυσιολογικό να συμβεί έως ότου φτάσουμε στον σταθερό στόχο μας . Εδώ στην προκειμένη περίπτωση ισχύει και η σοφή παροιμία που λέει «αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις».     Οι προσπάθειες κυρίως επικεντρωθήκαν βασικά στο συνδυασμό των κινήσεων από διάφορα ραβδοσκοπικά όργανα (ιδιοκατασκευές). Για να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα ομολογουμένως η προσπάθεια ήταν χρονοβόρα.

Για περισσότερη κατανόηση του θέματος , αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα όπου σε ένα αγροτεμάχιο τριών στρεμμάτων στο όποιο υπήρχε μια αποτυχημένη γεώτρηση βάθους 120 μέτρων. Σε απόσταση 14 μέτρων υπάρχει γεώτρηση βάθους 20 μέτρων επιτυχημένη. Το ουσιώδες αποτέλεσμα των επίμονων πολυετών αναζητήσεων μας ήταν δύο βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι προφανές ότι αποτελούν τη βάση της επιτυχίας σε μια γεώτρηση.          
                                                                  
α) ακριβές σημείο μεγίστου ρέοντος γάργαρου, αστείρευτου νερού.
β) όσο το δυνατόν λιγότερο βάθος συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης αποθήκης.           

Τα δυο παραπάνω γνωρίσματα καθορίζουν το πάντα επιδιωκόμενο φθηνό κόστος δαπάνης ανόρυξης και φυσικά την ελάχιστη ηλεκτρική ισχύ κατανάλωσης για την άντληση  του νερού.                                 
                                                                                             
Για τα παραπάνω βέβαια αναφερόμενα από την πλευρά μας, φυσικό και ανθρώπινο είναι να εγείρονται οι εύλογες αντιρρήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, χωρίς πνεύμα αυτοπροβολής, εμμένουμε στα τεκμηριωμένα ευρήματα μας - γνώσεις και δηλώνουμε οτι σε οιαδήποτε τυχούσα νομιζόμενη αποτυχία, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των εξόδων.

Στο παραπάνω παράδειγμα των δυο γεωτρήσεων, αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στους άτυχους εκείνους που επιθυμώντας το θείο δώρο άνοιξαν τυχαία γεώτρηση χωρίς αποτέλεσμα. Η γνωστή απελπισία που αισθάνθηκαν είναι κατανοητή. Τους συμβουλεύουμε όμως πάντα να έχουν υπόψη τους πως ο Θεός εχει προνοήσει νερό για όλο τον κόσμο. Για αυτό το λόγο, το νερό που υπάρχει μέσα στη γη είναι δέκα φορές περισσότερο από τη συνολική ποσότητα νερού των ωκεανών, θαλασσών, λιμνών και πόταμων. Πρέπει να μην ξεχνάμε αυτή την αναμφισβήτητη πραγματικότητα όσο και αν μας φαίνεται απίστευτη. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση η απόρροια είμαστε στη διάθεση σας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο Κος Χάλαρης ενημέρωσε την εταιρεία μας ότι αφενός μεν θα κάνει καλύτερη τιμή στους πελάτες μας και επισκέπτες της σελίδας, αφετέρου θα πληρώνεται μετά την επιτυχία της γεώτρησης δηλαδή μετά την εύρεση του νερού. Τα τηλέφωνά του Κου Χάλαρη μπορείτε να τα πάρετε από τη γραμματεία της εταιρείας μας.
Φιλικά
Άγγελος Γαβαλάς
© Copyright 2009 A. GAVALAS & CO EE. All Rights Reserved